Îngheţata thailandeză: Cum a facut Thailanda îngheţata să pară și mai atractivă

Thaice Cream, rulourile de îngheţată handmade, personalizate după preferințele tale, oferă un adevărat spectacol culinar, începând de la ingredientele proaspete și până la priceperea tehnicianului.

Suntem prima unitate din București care, fascinată de măiestria cu care thailandezii prepară rulouri de înghețată, a adus în România acest concept de inspirație thailandeză.

Iar dacă vrei să afli povestea celor mai delicioase rulouri de înghețată, ți-am pregătit un articol care sigur îți va stârni pofta.

Povestea rulourilor de îngheţată de inspiraţie thailandeză

Conceptul de înghețată thailandeză, așa cum îi spune și denumirea, își are originile pe străzile însorite ale Thailandei, unde înghețata este preparată pe loc, sub privirile pofticioase ale trecătorilor.

Într-o zi, un turist aflat pe străzile cele mai mari insule din Thailanda, Ko Phi Phi Don, a comandat o înghețată de la o tarabă obișnuită. Doar că, surpriză: nici gustul, nici modul de preparare a înghețatei nu erau unele comune. Înghețata era preparată de către cel cunoscut drept ‘’Maestrul înghețatei în Thailanda‘’, iar felul în care prepară înghețata este unul cu adevărat spectaculos.

Fructele proaspete sau, după preferință, cremele care mai de care mai delicioase, sunt mixate pe blatul rece, la o temperatură de aproximativ -20 de grade Celsius, împreună cu baza de înghețată.

Datorită temperaturii scăzute a blatului, pe plita rece se formează mici particule de gheață, care permit obținerea unor rulouri de înghețată extrem de cremoase. Vorbim, așadar, despre o înghețată sănătoasă, unde agenții grași și potențiatorii de arome nu își au locul.

Din Thailanda, direct pe plita rece de la THAICE CREAM

De la străzile din Thailanda și până la insulele Thaice Cream din Afi Cotroceni, cel mai mare centru comercial din România, a fost un singur pas, așa că, zis și făcut! Suntem prima unitate din București care, fascinată de măiestria cu care thailandezii prepară rulouri de înghețată, a adus în România acest concept de inspirație thailandeză. Cu Thaice Cream, plajele însorite sunt doar la un cornet distanță!

Cei care ne calcă pragul spun că, deși au savurat nenumărate combinații de înghețată, niciuna nu se compară cu înghețata thailandeză, preparată întocmai după gustul fiecăruia și doar din ingrediente proaspete. Odată ce au ales combinațiile de ingrediente, acestea se toarnă pe plita rece, apoi intervine îndemânarea și priceperea celui care o prepară, care amestecă toate ingredientele cu o rapiditate uimitoare, cu ajutorul spatulelor metalice. Odată ce compoziția a căpătat un aspect omogen, maestrul o întinde perfect pe plită, după care, cu ajutorul spatulelor, începe să ruleze compoziția în porțiuni egale de înghețată, sub forma unor rulouri.

Nu degeaba se spune ca îngheţată thailandeză este una dintre cele mai bune îngheţate de pe Pământ, nu-i așa?

Odată pe ajungi la insula cu înghețată Thaice Cream, descoperi ingredientele premium pe care le folosim în rețetele noastre – fructe proaspete, de sezon, topping-uri adaptate fiecărui sortiment, semințe crude, nuci – și un strop de pasiune.

Îngheţata, deliciul din orice sezon

Odată cu instalarea verii, a zilelor însorite şi a vacanţei, profităm de cel mai popular desert rece al sezonului, îngheţata. Și, nu orice înghețată, ci înghețata thailandeză, originară din Thailanda. Dar unde mai punem și faptul că îngheţata se numără printre cele mai apreciate deserturi în orice sezon, inclusiv iarna? Ei bine, așa cum auzi. Pofticioșii se bucură de unul dintre cele mai populare deserturi în orice sezon, indiferent de temperatura de afară.

Înghețata thailandeză, preparată pe o plină răcită cu freon, este preparată doar cu fructe proaspete, amestecate cu alte ingrediente naturale, alături de baza de înghețată. Un adevărat deliciu, am spune noi.

Fă cunoștință cu echipa Thaice Cream, fie la insula special amenajată din Afi Cotroceni, de la etajul 1, fie la evenimentele Street Food, fie la petrecerile private, unde promite să îți asigure un candy bar absolut spectaculos, unde simfonia de arome și de gusturi va face deliciul invitaților!

Despre autor

Spune-ne părerea ta!

Share us!

Facebook
WhatsApp